Új családtörténeti kiállítás Marcaliban

2014. július 16-án, a Lehner Emléknap keretén belül megnyitottunk egy új időszaki kiállítást, amely a Mozaikok a Lehner család történetéből címet viseli. Az elmúlt években megindult családtörténeti kutatásainkhoz kapcsolódó, immár harmadik kiállítás a Lehner család történetét, műtárgyait bemutató tárlat. 2012-ben a Hikman-Szabó családdal, 2013-ban pedig a Sztelek-Csomós családdal ismerkedhettek meg a látogatóink. Marcali 19-20. századi város-, építészet- és gazdaságtörténetének kiemelkedő alakítói voltak ezek a családok, amelyek több generációnyi tárgyi, írásos és fénykép dokumentációt hagytak az utókorra.


A Lehner család közel száz éven keresztül meghatározó gazdasági és közigazgatási szereplője volt Marcalinak és Somogynak. Időszaki kiállításunkban megismerkedhetnek látogatóink a család jeles tagjaival, tevékenységükkel és a személyekhez kötődő tárgyi anyaggal, valamint berendeztünk egy enteriőrt is.


A kiállítással egy időben megjelent H. Rádics Márta: Győrtől Marcaliig. A Lehner család története című könyv is. Ez a kötet a Marcali Múzeum „Életutak és családtörténetek Marcaliban és környékén” című új sorozatának első darabja.

 

Marcali Portál – Győrtől Marcaliig – Emlékezés a Lehner családra…