Szakmai találkozó a Marcali Múzeumban

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ (MOKK) szervezésében kétnapos belföldi tanulmányúton vettek részt az Országos Múzeumi Koordinátori Hálózat munkatársai. Második napjukon Pécsről indulva a marcali Bernáth Aurél Galériát tűzték ki célpontként.

A szakmai közösség tagjait Vidák Tünde múzeumigazgató fogadta, aki részletesen tájékoztatta a csoportot az új állandó kiállítás létrehozásának folyamatáról. Az intézményvezető arra is kitért, milyen szempontok mentén dolgozott a tárlatot létrehozó team, és hogyan alkalmazható közösségi programok megvalósítására a megújult kiállítás és az épület.

Mindezek után Samuné Bogyó Hajnalka igazgatóhelyettes számolt be arról, hogyan hasznosult az elmúlt fél évben a tárlat, és milyen lehetőségeket lát a különféle célcsoportok számára a Bernáth Aurél életét és alkotói pályáját megidéző kiállítás feldolgozásában.

Az összefoglalók után vendégeink a „Mesteri kékek. Bernáth Aurél festőművész Somogyban őrzött alkotásai” című kiállítást is megtekintették. Közben véleménycserékre, a tapasztalatok megosztására is időt szántak.

Öröm volt számunkra, hogy az ország különféle múzeumaiban dolgozó kollégáink Marcali város kulturális örökségét is megismerhették.

szöveg: Samuné Bogyó Hajnalka – Vidák Tünde

fotó: Androsics Erik