Recefice – zenés délelőtt a Marcali Múzeumban

Október 26-án, a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozathoz csatlakozva családi programmal vártuk az iskolai szünetet élvező gyermekeket és családtagjaikat.

Népes kis csoportunkkal hangszerkészítéssel múlattuk az időt, amelyhez gyűjteménykezelő munkatársunk asztali tárlatot is berendezett a raktárainkban őrzőtt hangszerekből.

A hagyományőrzés jegyében receficét csiszolgattunk, kukorica hegedűt állítottunk össze.

A legnépszerűbb hangszerünk ma az esőbot volt, amelyet papírhengerekből rizzsel, lencsével megtöltve és gondosan kicsinosítva készíthetett el mindenki a maga ízlése szerint. Kisdobok és kopogócskák is formálódtak a szorgos kiskezek és segítő édesanyák, nagyszülők közös munkája nyomán.

 

 

 

 

 

 

 

A délelőtt megkoronázásaként az ÜSTökös Családi Kompánia „Betyármese” című előadásában énekeltünk, táncoltunk együtt. A zenés, táncos interaktív mesében a somogyi betyárvilágot egy juhászbojtár történetén keresztül idézték fel az előadók. Az időszaki kiállítóterem átalakult színházi térré, a jelentkező gyerekekből pedig gazda, kisbárányok és betyárok váltak. A próbákat mind kiálltuk, az elkóborolt báránykákat mind megtaláltuk!

Az előadásról készült felvételt a Tavi Tv-ben láthatják majd az érdeklődők.

 

Programunkhoz színezőket is készített Szira Karolina grafikus, amelyek letölthetők a Marcali Múzeum honlapjáról, a digitális tartalmak menüpontból.

Tartalmas együttlét után – reményeink szerint – a közeljövőben ismét találkozhatunk az adventi rendezvényeken.