Múzeumok Őszi Fesztiválja a Galériában

Október harmadikán kellemes őszi napsütésben a Bernáth Aurél Galériában változatos programot kínált a Marcali Múzeum kollektívája. Az időpont és a helyszín megválasztásában fontos szempont volt, hogy a Kossuth-díjas festőművész, Bernáth Aurél születésének 120. évfordulójához közeledünk.

E művészetközpontú programot emlékére szerveztük.

 

           

A Galéria parkja csábító lehetőséget nyújtott az előzőleg pályázatra beérkezett diákmunkák utcatárlaton való bemutatására. A beérkezett képek és fotók rangsorolását Sabján Veronika iparművész vezetésével végezte a zsűri.

 

 

Díjazottak:

 1. I.kategória
  1. 1.helyezett: Gelencsér Árpád
  2. 2.helyezett: Bogdán Ágnes
  3. 3.helyezett: Bogdán Mónika    felkészítő tanáruk: Kovács Andrea
 1. II.kategória
  1. 1.helyezett: Takács András
  2. 2.helyezett: Bódis Viktória
  3. 3.helyezett: Androsics  Eszter                   felkészítő tanáruk: Szatmári Norbert
 1. III.kategória
  1. 1.helyezett: Kiss Barbara
  2. 2.helyezett: Hajdú Fruzsina
  3. 3.helyezett: Álmos Petra      felkészítő tanáruk: Boros Gábor

Különdíjasok: Fazekas Vivien és Beleznay László

 

A képek a Kulturális Korzó folyosógalériájában október végéig megtekinthetőek.

 

 

Nemcsak csodálni lehetett az elkészült munkákat, és a Galériában látható Bernáth Aurél képeket, hanem festeni, pasztellel dolgozni és montázst készíteni is alkalom kínálkozott a szabadban.

 

        

A Berzsenyi Dániel Városi Könyvtár standjánál olvasgatni, könyveket nézegetni és könyveket vásárolni is tudtak az érdeklődők.

Kora délután a Hidas Frigyes Zeneiskola növendékei klasszikus zenével örvendeztették meg a népes hallgatóságot. Felkészítő tanáraiknak: Jager Nikolettának, Kristoph Pavelnek, Sasfalvi Gábornak és Török Ferencnek köszönjük a kellemes koncertet!

Késő délután Kiss Péter gitáros-énekes két társával, Tóth Mártonnal és Zákányi Benedekkel zenélt együtt. Műsorukban ismert magyar dalok, és külföldi slágerek mellett rögtönzött örömzenélésre is sort kerítettek. A fiatal tehetségek Marcali után Nagykanizsára siettek fellépésre.

Az este zárásaként a Berzsenyi Dániel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium kiválóan felkészült tanulóinak közreműködésével zenés-irodalmi műsort láthattak. Bevezetőként Huszár Mihály, a Marcali Múzeum történész-muzeológusa elevenítette fel a művész életútját, a Marcaliban töltött évek időszakát. A Bernáth Aurél: Így éltünk Pannóniában című önéletrajzi könyvének részleteiből zongoraszóval színesített összeállítás emlékezetes élményt nyújtott a közönség számára. A műsort Borosné Gyarmati Cecília tanárnő rendezte.

 

     

Együttműködő partnereinkkel sikeresen valósítottuk meg a „Kapcsolódjunk ki, be össze!” Múzeumok Őszi Fesztiválja idei jelmondatát.

Köszönjük!

 

Támogatónk a Szabadtéri Néprajzi Múzeum!