Múzeumok Őszi Fesztiválja 2016

Könyvbemutató a Marcali Múzeumban

 

írta: Vidák Tünde

 

 

Nagy érdeklődés közepette zajlott le szeptember 27-én, délután Horváth László: Az elveszett templomtorony 2. Történetek, mondafélék Marcali mellékéről című könyvének bemutatója a Kulturális Korzó mozitermében.

A szerző városunk elismert pedagógusa, a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola tantestületének megbecsült tagja, aki két évtizede foglalkozik helyi és járásbeli hagyományokon alapuló, oktatási célokra is kiválóan hasznosítható szövegek írásával.

A könyvben ötvenöt történet található, amelyek továbbörökítik a jellegzetesen Marcali-környéki szókincset. Éppen ezért tartotta fontosnak a Marcali Múzeum a kézirat gondozását, annak nyomdai előkészítését és a kiadás feltételeinek megteremtését. A könyvből a város iskoláinak könyvtáraiba is eljuttattuk a szükséges példányokat, hogy az anyanyelvi nevelés során a helyi nyelvi hagyományok is beemelhetők legyenek.

A könyvbemutató a Múzeumok Őszi Fesztiválja elnevezésű országos programsorozat részeként valósult meg, ahol a hallgatóság Baranyi Liána a Marcali Berzsenyi Dániel Gimnázium tanulójának tolmácsolásában egy mondát is meghallgathatott. A kiadvány megvásárolható a Marcali Múzeumban és a Kulturális Korzó ajándékboltjában.

 

Fotók: Vágó Zoltán