MESTERkedtünk

Családi délután a Marcali Múzeumban

írta: Samuné Bogyó Hajnalka

 

Az ünnepi hosszú hétvégére a Múzeumok Őszi Fesztiváljához kapcsolódva családi programot szervezett a Marcali Múzeum. Az idei év egyik országszerte kiemelt témájaként régi idők népi kismesterségeinek fókuszba állítását választhatták a fesztiválban részt vállaló múzeumok.

 

    

 A Kulturális Korzó aulájában a bőrművességbe, a kosárkötés, a csuhékészítés és a kötélgyártás fortélyaiba nyerhettek bepillantást a látogatók. A vállalkozó kedvűek maguk is elkészíthették egyedi ajándéktárgyaikat. A Mesterek és műhelyek állandó kiállításban lehetőség volt archív felvételek megtekintésére is, amelyekben az iparosok munkafolyamatait, eszközeit és munkadarabjait is láthatták a látogatók.

 

   

    

A kézműveskedés mellett hangulatos perceket élhettek át azok is, akik a néptáncot kedvelik. A délután folyamán a Kéthelyi Széchenyi I. Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Noszlopy G. Általános és Alapfokú Művészeti Iskola táncos diákjainak szólótánc és csoportos tánc bemutatói szereztek örömet a közönségnek. Köszönet a diákoknak és felkészítő tanáraiknak: Kiss Katalinnak, Sinkovics Zoltánnak, Takács Gábornak és Takács Gábor Józsefnének a színes táncműsorért!

 

                        

 

A program támogatója a Szabadtéri Néprajzi Múzeum volt.

fotók: Ilácsa József,   Nagy Gábor