Járási Múzeumpedagógiai Tanévnyitó a Marcali Múzeumban

 

Október elsején a Marcali Múzeum múzeumpedagógiai tanévnyitóra invitálta a járás iskoláinak képviselőit. Örömünkre szolgált, hogy szinte minden oktatási intézmény elfogadta meghívásunkat, s delegált pedagógusaik a délutánt a múzeumban töltötték.

    A rendezvény első felében a köszöntő szavak után meghívott vendégelőadónk Stepán Kata, a Szennai Skanzen múzeumpedagógusa, a Múzeumi Oktatási és Képzési Központ (MOKK)koordinátora beszélt a múzeumpedagógia lehetőségeiről, majd mutatta be a Szennai Szabadtéri Néprajzi Múzeum kiváló szakmai munkáját.

 

   A bemutatót a Marcali Múzeum múzeumpedagógusa, Samuné Bogyó Hajnalka folytatta, aki a helyi közgyűjteményt, a múzeumban dolgozó munkatársakat, valamint a múzeumpedagógiai kínálatot tárta a hallgatóság elé.

 

  A két tájékoztató előadást a Kulturális Korzó mozi termében a „Marcali Múzeumi Katedra” című projektről készített riportfilm megtekintése követte.

  A program vendéglátással, kötetlen beszélgetéssel, múzeumi sétával, tárlatvezetéssel, valamint a gyűjteményt bemutató raktári bepillantási lehetőséggel folytatódott.

 

Ajándékként a Szennai Skanzen munkatársa ízlésesen csomagolt gyógyteával örvendeztette meg látogatóinkat. A múzeum munkatársai pedig az iskolákat könyvcsomaggal; vendégeinket pedig hagyományos mintára készült mézeskalácsokkal, s a Marcali Múzeumi Katedra Foglalkoztató Füzeteivel ajándékozták meg. 

 

  Abban bízunk, hogy a nálunk vendégeskedő pedagógusok a későbbiekben is élnek majd a múzeum kínálta oktatási-nevelési lehetőségekkel, s diákjaikkal ellátogatnak a Marcali Múzeumba.

 

Fotók: Ilácsa József