„A denevérek színes világa” – Új időszaki kiállítás nyílt a Marcali Múzeumban

írta: Samuné Bogyó Hajnalka

Október 31-én a Kulturális Korzóban családi napot szerveztek a Marcali Városi Kulturális Központ munkatársai. A rendezvényhez a Marcali Múzeum új tematikus időszaki tárlat megnyitójával csatlakozott.

Az ünnepélyes megnyitón elsőként Boda Sára, a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola tanulója mesélt a hallgatóságnak Demeterről, a kis denevérről, aki madár akart lenni. A modern mese után „A denevérek színes világa” című kiállítást Németh Péter, a Balatoni Múzeum múzeumpedagógus igazgatóhelyettese, a tárlat létrehozója mutatta be. A gyerekek ismereteit előcsalogatva beszélt arról, hogy az apró emlősállatok életmódja mennyi érdekességet tartogat számunkra. A természettudományos téma szemléltetését a zirci Bakonyi Természettudományi Múzeum és a szegedi Móra Ferenc Múzeum állatpreparátumai segítik. A vándorkiállítás Keszthely után Marcaliban tekinthető meg a múzeum emeleti tereiben 2018. október 31. és 2019. január 31. között.

Szeretettel várjuk az érdeklődő gyermekcsoportokat is múzeumpedagógiai foglalkozással, interaktív tárlatvezetéssel! Előzetes telefonos egyeztetés a 85/510-520, vagy a 0670/3151758-as telefonszámokon lehetséges.