25 éves a Somogy Megyei Építész Kamara – új időszaki kiállítás nyílt a Marcali Múzeumban

Április 5-én a SMÉK vándorkiállításának ünnepélyes megnyitójára került sor a Kulturális Korzóban. A vendégeket Vidák Tünde múzeumigazgató és dr. Sütő László polgármester úr köszöntötte, a programot Samuné Bogyó Hajnalka igazgatóhelyettes koordinálta.

A tárlat megálmodói és létrehozói nevében előbb Horváth Gábor, a Somogy Megyei Építész Kamara Felügyelő Bizottságának elnöke, azt követően pedig Lőrincz Ferenc Lőrinc, a SMÉK elnöke mutatta be a vándorkiállítás útját. Megyénkben harmadik helyszínként Marcaliban tekinthető meg a 60 tablóból álló kiállítás, amely a Somogyban működő építészek munkáit szemlélteti az általuk tervezett közösségi épületeken keresztül.

A megnyitóhoz szakmai programként előadások is kapcsolódtak: Marcali építéstörténetét Huszár Mihály főmuzeológus mutatta be, majd a nemrég befejeződött projektet, a városközpont átalakítását ismertette a Gáspár Mérnöki Iroda munkatársa, Takács Tamás.

Az érdeklődök a program zárásaként a városközpontban tett séta közben kaphattak érdekes adalékokat a lezajlott fejlesztésről Gáspár Péter tervezőtől, és Arany Attila városfejlesztési- és pályázati referenstől.

A kiállítás a Kulturális Korzó nyitva tartási idejében hétfőtől péntekig 8:00- 17:00 óráig, szombatonként pedig 14:00-17:00 óra között térítésmentesen megtekinthető 2022. április 23-ig.

Várjuk az érdeklődőket!

Fotók: Ilácsa József