21. nap – Illatos, díszes mézeskalács /receptajánló/

Az elmúlt években, az advent időszakában múzeumunk legkeresettebb múzeumpedagógiai foglalkozása a mézeskalács készítés volt. Az idei különleges esztendőben nem fogadhattunk csoportokat, és családi délelőttön sem láthattuk vendégül az érdeklődőket. Bejegyzésünkkel az otthon készülő finom mézesek elkészítéséhez ajánlunk egy kis filmet, amelyből a kipróbált recept is lejegyezhető.

Tipp: A szaggatóval készült mézeseket felvert tojásfehérjéből és porcukorból kikevert habbal díszíthetjük, amely akkor a legjobb, ha tejföl sűrűségű. Kisgyermekekkel ehető cukorkadíszekkel is könnyen dolgozhatunk.

Kellemes időtöltést kívánunk hozzá!

A filmhez kattints ide:

http://www.kabocalap.com/index.php?option=com_content&view=article&id=585:regi-mestersegek-4-resz-a-mezeskalacsos&catid=40:regi-mestersegek&Itemid=43